Plastic Union emballages souples en plastique

Geschiedenis

 

In 1997 werd de firma Plastic Union overgenomen door Louis-Francis Demuynck, die eerder actief was geweest in de textiel en in de productie van PVC profielen voor ramen. Plastic Union produceerde bij de overname 800 Ton flexibele verpakkingen per jaar.

 

Kort na de overname werd geïnvesteerd in zowel machines als in personeel. Van het net failliete extrusie- en zakbedrijf Unisac werd een nieuwe productie directeur in dienst genomen en in elke ploeg werden bijkomende werkkrachten voorzien. Dat de familie Demuynck een zeer moeilijke start zou kennen bleek al snel toen kort na de overname Plastic Union haar grootste klant verloor, omdat die zelf was begonnen met extruderen ...

 

Niettegenstaande werd ook de verkoop opnieuw gestructureerd en langzaam maar zeker kon Plastic Union meer en meer klanten overtuigen en voor zich winnen.

 

Met de komst van zoon Charles Demuynck in 1998 werd de firma verder geïnformatiseerd en werd er tevens verder geïnvesteerd in bijkomende machines : de eerste grote extrusielijn werd in gebruik genomen en additionele zakmachines werden in gebruik genomen.

 

In 2005 werd een nieuwe stap genomen door de aanschaf van een eerste co-extrusielijn. Daarnaast werden de zakmachines vernieuwd, drukpersen aangeschaft, de productie volledig geautomatiseerd. Silo's werden geplaatst voor de automatische aanvoer van grondstoffen en voor de verhoging van de stockagecapaciteit van grondstoffen. Het volledige productieproces werd geoptimaliseerd en geïnformatiseerd.

 

In 2010 werd een tweede hoge capaciteits coextrusie lijn in gebruik genomen.

 

In 2011 werden nieuwe moderne kantoorgebouwen in gebruik genomen ten einde de continue expantie van het bedrijf te kunnen herbergen.

 

In 2012 worden 7 bijkomende silo's geplaatst, goed voor 550T extra opslagcapaciteit en worden tevens zakmachines vernieuwd.

 

Vandaag kan Plastic Union trots terugkijken naar een uiterst moderne en geautomatiseerde productieomgeving, een trouw en tevreden cliënteel op alle continenten en een productiecapaciteit van meer dan 9000 Ton per jaar. De gestage groei van Plastic Union is hoofdzakelijk te danken aan haar innovatief karakter, aan haar consequent investeren in de laatste technologieën en in een plichtsbewuste houding ten opzichte van haar klanten. Dankzij het ontwikkelen van nieuwe producten ziet Plastic Union de toekomst nog steeds heel optimistisch tegemoet en zal ze in de toekomst steeds de nieuwe noden van haar klanten kunnen blijven voldoen.

 

Charles Demuynck

 

CEO Plastic Union

 

 

 

Vraag nu gratis offerte aan!
Naam *
Verkeerde invoer
Bedrijf *
Verkeerde invoer
Email *
Verkeerde invoer
Tel
Invalid Input
Bericht
Invalid Input

Invalid Input